Alipalautuminen ei ole ainoastaan kilpaurheilijoiden vaiva – kärsitkö sinäkin palautumisongelmista?

Nykyelämä asettaa kehollemme entistä enemmän haasteita.

Töitä tehdään aamusta iltaa, perhe-elämä kuormittaa ja jatkuvat kiire lisää stressiä. Tämän lisäksi media aiheuttaa meille ulkonäköpaineita, jotka saavat meidät liikkumaan hampaat irvessä neljä kertaa viikossa. Apua!

Tiesitkö, että elimistö ei osaa erotella fyysistä ja psyykkistä kuormitusta? Kuormituksenmäärä koostuu harjoittelun lisäksi muista elämän osa-alueista, kuten opiskelusta, työstä ja ihmissuhteista. Tämän takia kiputilat voivat johtua myös stressistä, kiireisestä elämäntyylistä tai muista henkisesti kuormittavista tekijöistä.

Kun kuormitus on ollut pitkään liian voimakasta, keho reagoi tähän väsymyksenä, voimattomuutena, ruokahaluttomuutena, uniongelmina, lihaskipuina, pitkittyneinäsairasteluina ja muina elämänlaatuun vaikuttavina tekijöinä. Jopa kiukkuisuus, ärtyneisyys jahuono fiilis voivat olla oireita pitkittyneestä kuormituksesta.

Naprapaatti auttaa arjessa sekä vastaanotolla

Jotta pitkittynyttä stressiä, alipalautumista ja kiputiloja voidaan hoitaa, tulee ongelmia katsella kokonaisvaltaisesti. Usein ammattilaisen apu keskittyy vain yhteen osa-alueeseen, kuten ruokaan, henkiseen terveyteen tai liikuntaan. Näin kuormitusta ei aina saada laskettua vaan päinvastoin: yksittäiseen osa-alueeseen puuttumalla kehon kuormitus saattaa jopa lisääntyä.

Naprapaatin vastaanotto on hyvä askel kohti hyvinvoivaa ja kivuttomampaa elämää. Vastaanotollani kartoitan aina asiakkaan elämäntilanteen, koska kaikkea ei voi parantaa fyysisesti eikä yhdellä käynnillä. Tapaamisia järjestetään asiakkaan tilanteen mukaan siellä, missä saamme parhaan mahdollisen avun. Joskus voimme tavata kuntosalilla, joskus vastaanotollani ja joskus LPG-hoito voi olla paras täsmäisku väsyneeseen kroppaan.

Teen aina asiakkaalle alkukartoituksen, missä käymme läpi asiakkaan elämäntilanteen ja fyysiset kuormittajat. Vastaanotoltani asiakas saa ohjeet myös hyvinvointia tukevaan arkeen, sillä käyntien välillä tapahtuu suurin osa muutoksesta.

Naprapaatti auttaa voimaan paremmin

Älä jää vaivojesi kanssa yksin. Varaa aika!