5 maksutonta liikuntavinkkiä arkeen

Vanha sananlasku pitää usein paikkansa ja sen huomaan monesti myös asiakastyössäni. Liike on lääke! Jos kolotukset vaivaavat, kannattaa ensitöikseen kokeilla lisätä liikettä arkeen. Tästä tekstistä löydät VIISI MAKSUTONTA LIIKUNTAVINKKIÄ!

 1. Porrastreeni

  Ai että kun peppu ja reidet kiittää! Monesta kaupungista löytyy nykyisin kuntoportaat, mutta tarvittaessa treenin voi suorittaa vaikka kirkon portaissa. Porrastreenissä vain mielikuvitus on rajana; kävelyn ja hölkän lisäksi voit kokeilla pomppia portaissa yksi tai useampi porras kerrallaan. Jo 20 minuuttia portaissa saa sykkeet ylös ja kehon hyrräämään!
 2. Ulkokuntosali

  Löytyykö läheltäsi ulkokuntosali? Eikun treenille! Roiku, vedä leukoja, punnerra, kyykkää ja testaa laitteita rohkeasti. Ulkokuntosalilla saa nauraa itselleen eikä tätä treeniä kannata ottaa turhan vakavasti. Liikkeelle lähtö on tärkeintä!
 3. Kehonpainotreeni

  Kehonpainotreeni on loistava vaihtoehto, kun haluat parantaa lihaskuntoa sekä saada liikettä kehoon. Netistä löytyy valtavasti erilaisia maksuttomia kehonpainotreenejä sekä -liikkeitä, joten tämän treenin voit halutessasi vaikka suunnitella etukäteen. Mun suosikkeja ovat dipit, punnerrukset, vatsalihasliikkeet (erityisesti lankku!) sekä askelkyykky. Jos treeni tuntuu helpolta, saat lisää vastusta lisäämällä liikkeisiin hypyn.
 4. Sauvakävely

  Nyt kaivetaan ysärillä ihastuttaneet sauvat esiin kaapeista ja lähdetään raikkaaseen ulkoilmaan sauvakävelylle! Metsäpolut ja ylämäkireitit tarjoavat loistavat puitteet sauvakävelyyn. Tämä treeni on toimistotyöntekijän paras kaveri, sillä se tarjoaa jumiutuneille hartioille liikettä. Kokeile myös juosta sauvojen kanssa!
 5. Tanssi

  Laita lempimusiikkisi soimaan ja tanssi! Tämä treeni tarjoaa ilon hetkiä sekä mielen hyvinvointia; tanssilla on tapana kääntää suupielet ylöspäin. Tanssissa hienoa on se, että sinun ei tarvitse osata tanssia, sillä riittää että liikut musiikin tahdissa omalla tavallasi. Anna kehon liikkua vapaasti! Nyt ei tarvitse välittää siltä miltä näytät, välillä on hyvä irrotella.

Naprapaattina haluan auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti, en vain naksutella niveliä auki. Itselleni on ollut tärkeä oppia ja ymmärtää, kuinka kokonaisvaltainen ja kompleksi järjestelmä ihmiskeho on. Usein yksittäisiä liikeharjoitteita tärkeämpää onkin katsella kokonaiskuvaa, missä esimerkiksi arjen liikunta on isossa osassa.

Naprapaatti auttaa voimaan paremmin

Älä jää vaivojesi kanssa yksin. Varaa aika!