Naprapatia auttaa tuki- ja liikuntaelin vaivoissa
Mitä on naprapatia?
Naprapatian pohjana on näyttöön perustuva lääketiede (EBM), jonka pohjalta diagnostiikka, tautiluokitukset ja hoitomenetelmät rakentuvat. Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot, lihasten ja pehmytkudosten käsittelyt, lääkinnällinen harjoitusterapia sekä ergonominen neuvonta.
Vastaanotolla hoidon lähtökohtana on vaivan syyn selvittäminen. Naprapaatti haastattelee sekä tutkii asiakkaan. Kliinisessä tutkimisessa käytössä on erilaisia ortopedisia ja neurologisia testejä sekä rajatumpia niveltason liikkuvuustestejä. Samalla huomioidaan myös mahdollisten jatkotutkimusten, kuten kuvantamis- ja laboratoriotutkimusten tarve. Tavoitteena on aina selvittää oireen alkuperä. Mikäli se ei ole mahdollista, keskitytään oireenmukaiseen hoitoon sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kohentamiseen.
Huolellisen tutkimisen perusteella suunnitellaan yksilöllinen hoito. Passiivisen käsittelyn tarkoitus on luoda valmiudet yksilöityyn aktiiviseen harjoitteluun, jolla parannetaan toimintakykyä sekä pyritään ennaltaehkäisemään ongelman uusiutuminen. Naprapaatti voi suorittaa mm. kävelyn analysointia, lihastasapainon ja lihasvoimien sekä fyysisen suorituskyvyn mittauksia.
Mikä ihmeen naprapaatti?
Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhoitoalan ammattilainen. Suomessa naprapatiaa voi opiskella vain Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Opiskelu kestää 4 vuotta (240 opintopistettä). Opetus perustuu alan tuoreimpaan tutkimustietoon. Opinnoissa käsitellään kattavasti ja syventävästi tuki- ja liikuntaelimistöä ja opinnot sisältävät mm. anatomiaa, biomekaniikkaa, patologiaa, liikuntafysiologiaa, urheilulääketiedettä, neurologiaa, radiologiaa, ortopediaa, kipufysiologiaa ja farmakologiaa. Koulutus antaa valmiuksia myös TULE- sairauksien erotusdiagnostiikkaan.
Naprapaatin vastaanotolle voit tulla hakemaan apua mihin tahansa tuki- ja liikuntaelinvaivaan.
Keskimäärin hoitokertoja tarvitaan vain 3-5, joten naprapaatin hoito on erittäin kustannustehokasta!
Olen erikoistunut akuuttien sekä kroonisten selkä- ja niskakipujen tutkimiseen ja hoitoon. Kun hoitoon hakeudutaan akuuttivaiheessa, vältetään turhat ja
pitkittyneet kipukierteet!